vineri, 19 noiembrie 2010

PREPARATE DIN PESTE - RACI FIERTI IN VIN


Ingredinte:


20 buc.raci vii                   
2 ,5 l apa
1 l vin alb
2 capatani usturoi
jum. lingurita piper boabe
4-5 foi de dafin
piper macinat,cimbru dupa gust
o lingura cu varf  sare
cateva fire de patrunjel
2 buc. porumb
3 cartofi
4 linguri sare grunjoasa
o lamaie si jumatate
o ceapa

Mod de preparare :

Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc  pana iese apa perfect curata.
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se pun la fiert intregi sau taiati felii  sau cubulete mai grosute . Porumbul se fierbe intreg sau taiat bucati de 2-3 degete.Usturoiul se curata , o parte se pune la fiert,iar o parte se foloseste pentru mujdei ,iar ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.
Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie , patrunjelul ,porumbul si cartofii .
Eu am fiert cartofii ,porumbul  si cateva fire de patrunjel la  aparatul de fiert  la aburi ...
In momentul in care cartofii si porumbul sunt gata, se  scot si se introduc  racii. Racii trebuie sa fie acoperiti in intregime de lichid in momentul fierberii.Se fierb  intre 5-10 minute si  15 -20  minute in functie de marimea racilor  sau pana capata culoarea rosie .
Se servesc cu mujdei alaturi de  cartofi fierti si porumb fiert. 

Niciun comentariu: