luni, 24 iunie 2019

Fotografii si filmulete Sfanta Liturghie de hram - Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (Sânzienele – Drăgaica); 24 iunie 2019


Sărbătoarea Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul este un eveniment deosebit de important pentru noi, Sfântul Ioan Botezătorul este cel mai mare om născut din bărbat şi femeie, după cum ne-a încredinţat şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.


Cuvantul de invatatura a fost rostit de Parintele Mircea Cristian Pricop
Cuvantul de invatatura a fost rostit de Parintele Mircea Cristian Pricop

 Nu se cuvine un alt mod şi o altă cale de a ne arăta recunoştinţa decât prin rugăciune, menită să ne introducă, să ne pregătească şi să ne primenească din punct de vedere sufleteşte, dar şi trupeşte, pentru Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie din ziua hramului. Mulţumim Preasfintei Treimi şi Sfântului Proroc Ioan, care este ocrotitorul şi rugătorul acestui sfânt locaş, Sa ne dea putere, credinta si dragoste, sa ne aduca de sus, din Ceruri, bucuria si binecuvantarea lui Dumnezeu.

 Toate aceste momente sfinte sunt facute pentru sufletul fiecaruia dintre noi. Avem pentru ce ne ruga. Avem nevoie de mila si ajutorul lui Dumnezeu, de mijlocirea sfintilor, de dragoste, putere, intelepciune, smerenie, curaj. Pentru toate acestea sa ne rugam Sfantului, pentru sanatate, iertare de pacate, luminarea mintii copiilor, reusita lor in viata, pentru cei din spitale, orfelinat, azile, pentru cei din inchisori, in robii, ispite si greutati, pentru batranii nostri, pentru tineri, pentru cei singuri, pentru parintii nostri care sunt departe, bunici, prieteni, nasi de cununie, sa ne rugam pentru intelepciunea vrajmasilor nostri, pentru vii, pentru cei adormiti. Acestea sunt dorintele noastre.
Dam slava pentru acest mare dar, rugam ca aceste zile sa fie binecuvantate de Sfantul Ioan Botezătorul cu pace si liniste pentru toti  cei ce se vor ruga cu credinta, evlavie si multa rabdare. Sfântul Ioan Botezătorul să ne ocrotească, să ne înțelepțească, să ne păzească de orice ispită, tulburare, necaz sau primejdie! La mulți și binecuvantati ani tuturor celor care poartă acest mare, frumos și binecuvantat nume! 









































































































































































































































Niciun comentariu: