miercuri, 11 iulie 2012

ARHIEPISCOPIA TOMISULUI - UN AN DE LA MOARTEA PĂRINTELUI ARSENIE PAPACIOC




Vineri, 13 iulie, începând cu ora 17.00, în Aula Magna a Universității „Ovidius” (bdul. Mamaia, nr. 124) se va desfășura simpozionul „Arsenie Duhovnicul”.
Printre cei care vor vorbi despre personalitatea părintelui se numără: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Arhim. Andrei Tudor, starețul mănăstirii Dervent, pr. Iustin Petre, starețul mănăstirii „Sf. Ioan Casian”, pr. Ilarion Ion de la mănăstirea Crucea și pr. Cezar Axinte.
La sfârșitul evenimentului IPS Teodosie va lansata cartea „Teme augustiniene” a protos. dr. Arsenie Obreja, apărută la editura Arhiepiscopiei Tomisului.

Sâmbătă, 14 iulie, începând cu ora 8.45, din încredințarea PF Daniel, Patriarhul României, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie, iar de la ora 11.00 va oficia slujba parastasului de un an de la mutarea la Domnul a părintelui Arsenie Papacioc la mănăstirea „Sfânta Maria” din Techirghiol.

Părintele Arsenie s-a născut în data de 15 august 1913, în comuna Perieți din județul Ialomița. La vârsta de 36 de ani a primit călugăria la mănăstirea Sihăstria, județul Neamț. Un an mai târziu, pe data de 26 septembrie 1950 a fost hirotonit preot la mănăstirea Slatina din Suceava, unde a fost prieten al Părintelui Ilie Cleopa.  
A suferit mulți ani de închisoare și prigoană comunistă alături de Părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic și mulți alții. Din anul 1976 a fost  duhovnic al mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol. Numit și „duhovnicul de la Malul Mării”, Părintele Arsenie este cunoscut ca unul dintre marii duhovnici ai României. A avut o evlavie deosebită față de Maica Domnului, al cărei ajutor ne-a sfătuit să îl cerem neîncetat.

Niciun comentariu: