joi, 5 ianuarie 2012

Praznicul Botezului Domnului -Arhiepiscopia Tomisului

AJUNUL BOBOTEZEI – 5 IANUARIE

Joi, 5 ianuarie, începând cu ora 7.30, la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie.
La ora 9.30, Ierarhul Tomisului va oficia Slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea care se oficiază în ziua de Bobotează. Apa sfinţită urmează a fi îmbuteliată în PET-uri pregătite pentru credincioşii constănţeni.
BOBOTEAZA – 6 IANUARIE

Vineri, 6 ianuarie, începând cu ora 9.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” va avea loc Sfânta Liturghie la praznicul Botezului Domnului, săvârşită de către Ierarhul Tomisului. După slujbă, clerul şi credincioşii vor porni în procesiune spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apei. Conform tradiţiei, Înaltpreasfinţitul Teodosie va arunca în apa mării cruci ce vor fi recuperate de tineri curajoşi.



Tot în cadrul slujbei, Arhiepiscopul Tomisului va sfinţi apa din 16 budanele de lemn aflate în care trase de boi şi de măgari.

Niciun comentariu: