marți, 6 martie 2012

EVANGHELIA ZILEI: 2012-03-06 MARŢI ÎN SĂPTĂMÂNA A DOUA A SFÂNTULUI ŞI MARELUI POST -Evanghelia dupa Matei 10 (37-42)

37: Cel ce-si iubeste pe tatal sau ori pe mama sa mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine; cel ce-si iubeste pe fiul sau ori pe fiica sa mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine.
38: Si cel ce nu-si ia crucea sa si nu-Mi urmeaza Mie, nu este vrednic de Mine.
39: Cel ce si-a castigat viata, O va pierde; iar cel ce si-a pierdut viata pentru Mine, acela O va castiga .
40: Cel ce va primeste pe voi, pe Mine Ma primeste; si cel ce Ma primeste pe Mine Il primeste pe Cel ce M'a trimis pe Mine.
41: Cel ce primeste profet in nume de profet, rasplata de profet va primi; si cel ce primeste pe un drept in nume de drept, rasplata dreptului va primi.
42: Si cel ce in nume de ucenic va da de baut numai un pahar cu apa rece unuia din acestia mici , adevar va graiesc: Nu-si va pierde rasplata".


Să reflectăm mai profund la cuvintele rostite de Domnul Iisus Hristos: "Cel ce nu-şi ia crucea sa şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine". Mulţi afirmă că sunt credincioşi, că sunt urmaşi ai Mântuitorului şi ai principiilor de viaţă lăsate de El, însă examenul cel mare este Crucea. Crucea la care face referire Mântuitorul este viaţa de zi cu zi, cu cele bune şi cu cele mai puţin bune, cu lacrimi şi cu bucurii. Asumarea Crucii este un reflex al maturităţii spirituale şi al responsabilităţii. Cei ce urmează Domnului Hristos nu mai trăiesc în mod egoist, ci El trăieşte în ei, le creionează viaţa şi le oferă veşnicia. Omul credincios trăieşte fiecare zi cu dorinţa desăvârşirii. Prin rugăciune ne simţim legaţi de Dumnezeu, iar prin post întărim această legătură. La acestea mai trebuie adăugat ceva - Crucea. Doar pentru cei ce vor să-I urmeze lui Hristos Crucea devine o plăcută şi înălţătoare obligativitate. Să fim vrednici purtători ai Crucii!

Niciun comentariu: