duminică, 24 iunie 2012

Fotografii si filmulete - Utrenie si Sfanta Liturghie Arhiereasca - NAŞTEREA SFANTULUI PROOROC IOAN, ÎNAINTEMERGĂTORUL ŞI BOTEZĂTORUL DOMNULUI (24 iunie) - HRAMUL BISERICII

Bucuria acestui hram a fost sporita de prezenta a zece odoare sfinte aduse de la Parohia "Duminica Tuturor  Sfintilor" din Sibiu, prin  bunavointa Preotului Paroh Mihai Petian...

Sf. Ierarh Nicolae,                           Sf. Ap. Varnava,
Sf. Mare Mc. Gheorghe,                 Sf. Mc. Paraschevi ,
Sf.Mare Mc.Marina                           Sf. Mc. Neofit ,
Sf. Mc. Trifon,                                  Sf. Mc. Mamant ,

Sf. 318 Părinţi de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea
împreună cu o părticică din Lemnul Sfintei Cruci.


De asemenea, a participat  si un numar impresionant de credinciosi, aducand prin aceasta lauda lui Dumnezeu care i-a ocrotit si i-a invrednicit anul acesta. Ei au ajutat biserica, au ctitorit-o si s-au rugat lui Dumnezeu ca sa le implineasca dorintele si gandurile. 
Preotul Mihai Petian a rostit un cuvant de invatatura in care a explicat pericopa evanghelica si insemnatatea deosebita a praznicului Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul,punand un accent deosebit pe purtarea de grija pentru suflet si nu in ultiul rand pe impinirea cuvintelor Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

„Din evanghelia de astăzi învățăm să dăm întâietate comuniunii cu Dumnezeu și grijii pentru suflet și abia apoi să ne îngrijim de viața materială, deci se cuvine să acordăm prioritate celor duhovnicești și sufletului și apoi vieții trupești și celor de pe pământ. Este o legătură strânsă între pericopa evanghelică din duminica a III-a după Rusalii și sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul pentru că vedem pe Sfântul Ioan cum a împlinit cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, care spune că trebuie să avem ochii luminați, adică conștiința curată și să nu ne îngrijim de ce vom mânca, de ce vom bea, cu ce ne vom îmbrăca și să lăsăm grija aceasta pe planul al doilea și să ne îngrijim de dobândirea vieții veșnice: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi toate celelalte se vor adăuga” şi să cerem bunătate mai întăi de toate. Deci, Sfântul Ioan este un model, o pildă a împlinirii evangheliei de astăzi. Şi noi putem să împlinim cuvântul şi învăţătura Mântuitorului Iisus Hristos.”, a spus  Sfinţia Sa, Preot Mihai Petian.



























































Procesiunea cu Sfintele Moaste












































Niciun comentariu: