joi, 26 decembrie 2013

Fotografii si filmulete din A doua zi de Craciun - Soborul Preacuratei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu, şi pomenirea Sfîntului şi Dreptului Iosif, logodnicul si Sfantul Cuvios Nicodim de la Tismana - 26 decembrie 2013

Astăzi, creștinii ortodocși au sărbătorit „Soborul Maicii Domnului” ! Cuvânt bisericesc, sobor are un dublu sens: o dată, înseamnă adunare de oameni, de aceea astăzi ne-am adunat să o cinstim și să îi mulțumim, aici pe Pământ, noi, credincioșii. Pe de altă parte, Maica Domnului se află în cer, în mijlocul Sfinților, a căror adunare cerească se unește cu cea pământească, a noastră.
Fecioara Maria este o mamă veșnică, a noastră, a tuturor oamenilor. Ea are un dublu - rol de mamă: ne protejează, apără, păzește, liniștește, alină, mângâie, veghează asupra noastră, ne iubește, în primul rând, iar în al doilea, ne învață că trebuie să fim mame, la rândul nostru, pentru toți frații noștri, ne sfătuiește și ne arată cum să facem această lucrare de viață dătătoare, clipă de clipă, prin gândul, cuvântul și fapta noastră. Amin.


                                        









                                       








                                        

                                        





PREDICA PARINTELUI MIRCEA PRICOP





















Niciun comentariu: