vineri, 27 decembrie 2013

Fotografii si filmulete din A treia zi de Craciun - Sfantul Stefan, primul Arhidiacon si martir al Bisericii 27 decembrie 2013 - Bucuria celor ce citesc pagina noastra este si bucuria noastra. ... Ca atare, Biserica Ortodoxa nu poate fi inteleasa fara liturghia sa. ...


” Mucenice si Arhidiacone Stefane, ca sa intaresti pe credinciosi, ai facut rugaciuni pentru ucigasii tai; deci roaga- te si pentru noi si ne izbaveste de toate nevoile si de vrajmasii nostri si pazeste pe credinciosii crestini de erezii, ca sa cante lui Dumnezeu: Aliluia!” ( Acatistul Sf. Arhidiacon Stefan)
La multi si binecuvantati ani, tuturor dreptcredinciosilor care poarta numele Sf Mucenic si Arhidiacon Stefan!



Numele este de origine greceasca - Stephanos - si inseamna "coroana", "ghirlanda", "cununa" (cu care erau incununati invingatorii). La noi, formele curente au fost si sunt Stefan si Stefan(i)a, diminutivate mai ales Fane, Fanel, Fanica, Fanita, Fana, Fanica, iar uneori - sub influenta straina - Fanny. Destul de des se folosesc si diminutivele Stefanel sau Stefanita, mai rar Stef(i). Mai recent a aparut si forma feminina Stefanela (ce pare sa fi prins mai bine decat vechea Stefanida - numele unei mucenite trecute in calendar).


Mulţumiri Parintelui Romică Siminciuc (Parohia Soci) pentru ca ne-a bucurat dând curs invitaţiei de a participa la oficierea Slujbei Sfintei Liturghii.
















 PREDICA PĂRINTELUI ROMICĂ SIMINCIUC

























Niciun comentariu: