luni, 20 iulie 2015

Filmulete - Sfântul Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul - Ca in fiecare an la 20 iulie, uram tuturor crestinilor purtatori de Sfant nume, puterea, rabdarea si intelepciunea Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul . La multi ani sanatosi si binecuvantati! Tot astazi isi serbeaza ziua numelui, fiul Parintelui Petru-Ciprian Pricop. La multi ani !Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni Iliuta.


Astăzi pomenim pe unul dintre marii prooroci ai Vechiului Testament.Sfântul Ilie a readus poporul lui Israel la credinţa în Dumnezeu şi a înlăturat cultul zeului sirian Baal După ce a făcut multe minuni, la încheierea activităţii sale profetice, Ilie a fost luat cu trupul la cer, într-un car de foc .Este considerat sfântul care mijloceşte înaintea lui Dumnezeu pentru a aduce ploaie pe pământ 
Istoria poporului evreu este presărată de episoade în care personalităţi de seamă au contribuit la reabilitarea religios-morală a evreilor. Înconjuraţi de popoare păgâne politeiste, cu o viaţă morală decăzută, evreii au avut multe momente în care s-au îndepărtat de Dumnezeu şi au îmbrăţişat cultul zeilor păgâni. A fost nevoie mereu de oameni care să readucă poporul ales la credinţa adevărată. Acesta este cu precădere contextul în care au apărut proorocii sau profeţii. Pe lângă viaţa lor curată, sfântă, proorocii au vorbit cu Dumnezeu şi au transmis oamenilor voia sa divină. Unul dintre cei mai mari profeţi ai evreilor este Sf. Ilie Tesviteanul.
                                   
7Predica Parintelui Petru Ciprian Pricop

La 19 iulie 2015 s-au implinit patru ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Papacioc. In finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat o slujba de pomenire .










Niciun comentariu: