duminică, 17 decembrie 2017

Filmulete - Preotul constănțean Dumitru Bujor s-a mutat către Domnul - Slujba de Inmormantare a Parintelui ;Dumnezeu să-l odihnească! ; 3 mai 2017

Părintele Dumitru Bujor a fost depus sambata 2 decembrie la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Constanța (Al. Capidava nr. 7), iar  duminică, 3 decembrie,  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba înmormântării la  biserica noastra.




Preotul Dumitru Bujor s-a născut în data de 11 martie 1953, în comuna Gârceni, judeţul Vaslui, fiind al nouălea copil al părinţilor Constantin şi Aristina Bujor. În anul 1968, după absolvirea studiilor gimnaziale, a rămas orfan de mamă și s-a mutat în județul Constanța. După încheierea serviciului militar, din anul 1977, în paralel cu munca, viitorul preot și-a finalizat cursurile liceale la Colegiul național „Mihai Eminescu”, urmate de implicarea sa în viața Bisericii. Astfel, între anii 1989-1993, Dumitru Bujor a fost cântăreț bisericesc la parohia „Adormirea Maicii Domnului I” din Constanța.
În anul 1993 a fost hirotonit preot de către fostul arhiepiscop Lucian al Tomisului. Până în anul 1995 a fost preot paroh la parohia Gârlița (jud. Constanța) și profesor de Religie la școala din localitate. Din motive medicale, în anul 1995 părintele Dumitru Bujor s-a pensionat.
Era căsătorit din anul 1986 și are doi copii, un băiat și o fată.
Dumnezeu să-l odihnească!

Niciun comentariu: