luni, 27 ianuarie 2014

Sfantul Grigorie Teologul - ,, Fluierul cel pastoresc al Teologiei tale a biruit trambitele ritorilor; ca tie, celui ce ai incercat adancurile Duhului, ti s-au adaugat si frumusetile Cuvantului. Ci roaga pe Hristos Dumnezeu, parinte Grigorie, sa mantuiasca sufletele noastre. Amin -25 ianuarie

Sfantul Grigorie Teologul


http://nastereasfantuluiioanbotezatorul.blogspot.ro/2012/01/acatistul-sfantului-ierarh-grigorie.html

Sfantul Grigorie Teologul a si invatat dar a si trait ceea ce a invatat. Modul lui de traire este unic, deoarece el l-a gasit pe Hristos acolo unde se afla de fapt si anume in fiinta umana. De aceea Sfantul Grigorie a aparat aceasta invatatura despre cele doua firi din persoana lui Hristos, dar si dreapta invatatura despre Duhul Sfant.

Sfantul Grigorie Teologul se naste in apropierea Nazianz-ului, pe la 329-330, ca fiu al episcopului Grigorie si al Nonei. Face studii la Cezareea Capadociei, la Cezareea Palestinei, Alexandria si Atena. Este botezat si chemat de Sf. Vasile la manastirea sa, in Pont. Aici lucreaza cu prietenul sau la alcatuirea primei Filocalii. In 361 e hirotonit preot, impotriva vointei sale, fugind dupa aceasta, in Pont, la Sf. Vasile, de unde revine dupa staruintele tatalui sau. In 371, este facut de Sf. Vasile episcop de Sasima. A murit probabil la 389 sau 390, in varsta de aproximativ 60 de ani.

Mai multe despre viata sfantului puteti citi accesand linkul urmator

http://nastereasfantuluiioanbotezatorul.blogspot.ro/2012/01/viata-celui-intre-sfinti-parintele_24.html

Niciun comentariu: