duminică, 9 august 2015

Filmulete din Duminica a 10 -a dupa Rusalii - Vindecarea lunaticului ; 9 august


Foarte adesea, exista multi oameni care au nevoie si de rugaciunea altora pentru ei. De aceea, Biserica se roaga pentru bolnavi, pentru cei robiti, pentru tot sufletul necajit si intristat. Iar la rugaciunea Bisericii se adauga si unele institutii medicale in care stiinta si credinta se unesc si se completeaza, rugaciunea si priceperea medicala se impletesc, pentru ca harul rugaciunii poate lumina si ajuta, inspira si intari in lucrarea sa pe medicul credincios care devine mana vindecatoare a lui Hristos, "Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre", alinand suferinta bolnavului cand acesta cere ajutorul lui Dumnezeu. In privinta aceasta, Biserica a invatat din multele vindecari minunate pe care Hristos - Capul Bisericii, le-a savarsit in lume, ca ea, Biserica, fiind trupul tainic al lui Hristos, are menirea sa vindece bolile si neputintele sufletesti si trupesti ale oamenilor. 
De aceea, pe langa lucrarea ei liturgica pentru bolnavi savarsita prin Taina Sfantului Maslu sau Ungerea bolnavilor, rugaciunile de alungare a demonilor, pentru cei robiti de duhuri rele, Biserica a dezvoltat si o lucrare social-filantropica pentru bolnavi, infiintand institutii pentru ingrijirea bolnavilor. Astfel, ea a organizat bolnite, leprozerii, farmacii, cabinete medicale, centre medicale si spitale proprii pentru ca puterea vindecatoare a Mantuitorului sa se arate ca lucrare a iubirii Sale milostive in lume. Cu toate ca a mustrat pe contemporanii Sai pentru necredinta lor, Mantuitorul nu a diminuat insa cu nimic iubirea Lui milostiva pentru cei bolnavi. Ca atare, si noi, crestinii, trebuie sa devenim cat mai des "mainile iubirii lui Hristos", care alina suferinta celor bolnavi, pentru a arata iubirea lui Hristos lucratoare in lume.

Sa ne rugam, asadar, Mantuitorului Iisus Hristos, "Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre", sa ne daruiasca credinta puternica, rugaciune staruitoare si iubire milostiva, pentru a alina suferinta celor bolnavi, spre slava lui Dumnezeu si bucuria acestora. Amin!



Predica Parintelui Petru Ciprian Pricop














Niciun comentariu: