duminică, 23 august 2015

Fotografii si filmulete -Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Odighitria”,“Călăuzitoarea” din Ucraina a sosit astazi la Constanța la biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Constanta ,unde va ramane spre inchinarea credinciosilor până miercuri. PROGRAMUL SFINTELOR SLUJBE IN PERIOADA 24-26 AUGUST

Infiintata in jurul anului 1700, Manastirea Baytali (denumirea vine de la satul ucrainean Baytali, situat la 200 de km de Odessa) ce adapostea peste 300 de calugari, nu a scapat de cruzimea otomana care a dus la nimicirea ei.Un odor scump ramas din acea perioada este Icoana Maicii Domnului “Odighitria”, salvata in chip miraculos de la distrugere, fiind ascunsa de calugari si credinciosi timp de doua secole.

In anul 2005, icoana s-a intors acasa dupa o indelungata pribegie fiind adusa de calugarii de la Manastirea Sf. Pantelimon (Odessa), unde a fost adapostita in ultima perioada. Insa, din chipul Maicii Domnului se mai puteau vedea doar ochii, restul picturii fiind inegrita de trecerea timpului. Incercarea de restaurare cu ajutorul unui pictor a esuat.
Prima minune savarsita dupa intoarcerea acasa a icoanei, a fost aceea ca, in mod minunat, fara interventia mainii omenesti, culorile au devenit din nou vizibile, redand frumusetea si stralucirea icoanei de odinioara.
Din acest moment, minunile savarsite de aceasta icoana sunt nenumarate, mai ales vindecarile de diferite boli de care sufereau cei care veneau sa se inchine in fata Maicii Domnului. In semn de multumire, multi dintre cei vindecati, au prins de icoana diferite podoabe sau daruri care sunt pastrate si astazi ca marturie a milostivirii si bunatatii lui Dumnezeu.

PROGRAMUL SLUJBLELOR

LUNI 24 AUGUST

ORA 9,00 RUGACIUNILE DE DIMINEATA, ACATISTUL MAICII DOMNULUI BUCURIE NEASTEPTATA
INCHINARE, TRECEREA PE SUB MASA PE CARE ESTE ASEZATA ICOANA FACATOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI CALAUZITOAREA

0RA 17 PARACLISELE MAICII DOMNULUI

MARTI 25 AUGUST


ORA 9,00 RUGACIUNILE DE DIMINEATA, ACATISTUL MAICII DOMNULUI CALAUZITOAREA SI ACATISTUL BUCURIA CELOR NECAJITI
INCHINARE, TRECEREA PE SUB MASA PE CARE ESTE ASEZATA ICOANA FACATOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI CALAUZITOAREA

0RA 17 SFANTUL MAZLU,
ACATISTUL BUCURIE NEASTEPTATA, ACOPERAMANTUL DOMNULUI

MIERCURI 26 AUGUST

ORA 8,00  UTRENIA SI SFANTA LITURGHIE, PARACLISUL MAICII DOMNULUI
INCHINARE, TRECEREA PE SUB MASA PE CARE ESTE ASEZATA ICOANA FACATOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI CALAUZITOAREA

ORA 17,00 SFANTUL MAZLU





























Niciun comentariu: