sâmbătă, 13 august 2011

A aparut numarul 2 al Revistei Dreapta Credinţă – Publicaţie Teologică, Bisericească şi educativă de cuget românesc – august 2011






Numarul doi al revistei a  trecut printr-un proces de innoire si de adaptare la noul context media, din care amintim imbunatatirea calitatii grafice,introducerea unor rubrici noi si  reorganizarea articolelor care privesc activitatea bisericeasca. 








Dupa cum bine stiti, revista Dreapta Credinta a fost lansata in luna iunie a.c. cu ocazia praznuirii Hramului Bisericii noastre, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Prin stradania si efortul indelungat al Pr.Dr.Mircea-Cristian Pricop - redactor coordonator,  s-a reusit  tiparirea celui de-al doilea numar al revistei, in conditiile in care nici primul numar nu s-a epuizat. Din aceasta cauza, ca o noutate, primul numar al revistei il puteti achizitiona acum impreuna cu Acatistul Adormirii Maicii Domnului sau cu o metanie sfintita. 


                                                                                 
Dupa cum am mai anuntat ,Revista Dreapta Credinta sprijina lucrarile Sfintei Biserici "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul",dirijand o parte din valoarea publicatiei in acest scop.           


Speram ca impreuna sa putem creste binele din noi, atat pentru folosul personal cat si pentru sprijinul tuturor semenilor nostri.               

Revista poate fi achizitionata de la pangarul bisericii sau poate fi citita on line accesand linkul urmator:




Asteptam sugestiile,intrebarile  si  materialele dvs. la adresa de email : 


dreapta.credinta@yahoo.com


Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenul sau confundă metaniile cu mătăniile (îngenunchere şi înclinare a corpului până la pământ, în semn de veneraţie şi de pocăinţă), trebuie spus că metanierul este un şirag format din mai multe noduri, confecţionate, de regulă, din lână. Ele folosesc pentru a ajuta la concentrarea la rugăciune şi la numărarea rugăciunilor rostite sau mătăniilor făcute.
Inventarea metaniilor îi este atribuită Sfântului Pahomie. În secolul al IV-lea, acesta dorea să îi ajute pe monahii analfabeţi să ţină numărătoarea rugăciunilor şi a mătăniile pe care le făceau.
Aşadar, procedeul folosit pentru împletirea unui astfel de şirag respectă o tradiţie veche, care-şi trage originile din negura secolelor, neuitată până astăzi. Printre primele forme de metanii existente a fost o grămadă de pietricele sau seminţe, care era mutată dintr-un vas în altul, după ce, la fiecare, se zicea rugăciunea, însoţită de închinăciune sau mătănii.



Niciun comentariu: