luni, 28 noiembrie 2011

Moaştele Sfântului Andrei Criteanul au fost aduse din Grecia la Constanţa








La Catedrala Arhiepiscopală au fost aduse, tocmai din Grecia, părticele din moaştele Sfântului Andrei Criteanul. La slujba oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au asistat până târziu în noapte sute de credincioşi care s-au înghesuit să se închine la rămăşiţele sacre. Marţi seară, sfintele moaşte vor fi duse în procesiune spre Peştera Sfântului Apostol Andrei.
Rămăşiţele sacre au fost aduse la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa tocmai din Grecia, de o delegaţie de preoţi condusă de Înaltpreasfinţitul Iakovos mitropolit de Mitilyne. Sute de constănţeni au făcut o noapte albă şi au îndurat frigul numai pentru a se închina la moaştele Sfântului Andrei Criteanul. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Sfântul Andrei Criteanul s-a născut în Damasc, în jurul anului 660 şi este cunoscut ca unul dintre cei mai prolifici creatori de canoane şi imnuri bisericeşti. El a compus Canonul cel Mare care se citeşte de două ori în Postul Paştelui. Credincioşii sunt aşteptaţi să se roage la sfintele moaşte până marţi seară, pe 29 noiembrie. După slujbă, rămăşiţele sacre vor fi duse în procesiune spre Peştera Sfântului Apostol Andrei unde se va oficia slujba privegherii. Aici vor sta până pe 30 noiembrie, când se vor reîntoarce la Catedrala Arhiepiscopală, unde vor sta până sâmbătă, 3 decembrie. Lăcaşul de cult va rămâne deschis credincioşilor şi noaptea, iar în fiecare dimineaţă, va fi săvârşită Sfânta Liturghie.





















Sursa Neptun Tv si Radio Dobrogea

Niciun comentariu: