sâmbătă, 19 noiembrie 2011

PRUNCUCIDEREA - păcatul contemporan cel mai greu!


Potrivit datelor Centrului de Calcul, Statistica Sanitara si Documentare din Ministerul Sanatatii, numarul de avorturi facute in intervalul 1958-2008 este mai mare decat populatia actuala a Romaniei! Aceasta statistica cutremuratoare demonstreaza politicile demografice dezastruoase pe care le-a avut Romania in perioade diferite ale istoriei sale recente. Media intreruperilor de sarcina este de trei ori mai mare in Romania decat in tarile din Vest.
Intre 1958 si 2008 au avut loc 22.178.906 avorturi, potrivit datelor Centrului de Calcul, Statistica Sanitara si Documentare din Ministerul Sanatatii. Si mai interesant este faptul ca la sfarsitul acestui interval, adica in 2008, populatia Romaniei, conform datelor oficiale, era de 21.504.442 de locuitori. Deci numarul avorturilor din 50 de ani este mai mare decat populatia actuala a țării !!!
“Nu stiu sa se mai fi petrecut un asemenea fenomen, intr-o alta tara europeana. Poate doar in Rusia numarul avorturilor sa fie mai mare”, a declarat Vasile Ghetau, profesor de Demografie la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti si director al Centrului de Cercetari Demografice “Vladimir Trebici”, din cadrul Institutului National de Cercetari Economice al Academiei Romane. Borbala Koo, director executiv al Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala, adauga diverse statistici, la nivel european, pe o perioada istorica indelungata, care arata ca media intreruperilor de sarcina din Romania o depaseste pe cea din Vest. La noi revin, in medie, trei avorturi in viata unei femei, pe cand in Occident o femeie a facut, tot in medie, cel mult un avort.
Contabilizarea avorturilor din Romania a inceput in 1958, potrivit specialistilor de la Centrul de Statistica al Ministerului Sanatatii. In 1957 s-a emis Decretul 463, prin care a fost legalizat avortul la cerere. In anii ‘50 a fost desfasurata in Romania, dupa tipare sovietice, propaganda pentru avort, a aratat profesorul Ghetau. Rusia sovietica militase, inca de pe vremea lui Lenin, pentru aceasta idee. “Era un ciudat mod de a vedea emanciparea femeii”, remarca Bogdan Stanciu, presedintele Asociatiei “Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti” - filiala Bucuresti. Dupa al doilea razboi mondial, cand Romania a intrat in sfera de influenta sovietica, pe langa multe alte “binefaceri” bagate de Moscova pe gatul romanilor, a fost si politica in favoarea avortului. Urbanizarea si industrializarea fortata au distrus practic familia traditionala romaneasca, plina de copii. Noile principii socialiste o scoteau pe femeia romana din gospodaria ei si o expediau direct pe santiere si in fabrici.
Din totalul statisticii realizate intre 1958 si 2008, anul cu cele mai multe avorturi din Romania a fost 1965, cand s-au facut 1.115.000 de intreruperi de sarcina.
Mentalitatea pro-avort pare să se transmită de la o generaţie la alta. România e la ora actuală una din ţările “de top” ale Europei, în privinţa adolescentelor care rămân însărcinate, arată un studiu din 2009 al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. Numărul cazurilor ajunge la 47.000, în fiecare an. Aproape jumătate din ele avortează.
Previziunile făcute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare arată că populaţia României ar putea ajunge, în anul 2050, la vreo 14 milioane de locuitori. La rândul ei, Organizaţia Naţiunilor Unite pare ceva mai optimistă - 15, 9 milioane.

Sursa : Centrul de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare al Ministerului Sănătăţii







I



Niciun comentariu: