duminică, 25 decembrie 2011

VA DORIM SA AVETI UN CRACIUN BINECUVANTAT!



Nasterea Domnului nostru Iisus este Darul suprem al lui Dumnezeu pentru noi. Din acest Dar divin sa ne impartasim si noi nevrednicii acum la Praznicul Craciunului!


Deşi ştim cum trebuie să ne pregătim pentru sărbătoarea ce se apropie, respectiv cu post, rugăciune, pe cât posibil milostenie, fără a lipsi, bineînţeles, spovedania şi împărtăşirea, ajunşi în seara de Ajun şi în ziua Praznicului Naşterii, se poate întâmpla să fim furaţi, tocmai atunci, de cele lumeşti şi să pierdem tocmai părtăşia cu Domnul.

Cum putem să evităm aceasta şi să trăim adevărata bucurie, cea duhovnicească? Care este rânduiala pe care o aveţi sau o recomandaţi în ziua de Ajun şi în zilele Praznicului?



Răspunsul  la întrebare ni-l dă chiar Biserica, prin slujbele pe care le face in aceste trei zile importante pentru orice crestin. Credem că aici este adevărata sărbătoare, iar dupa Sfanta si dumnezeiasca Liturghie, acasă, în familie, e continuarea.


Craciunul este in primul rand o sarbatoare a credintei. Ne bucuram de sfaturile arhieresti ale IPS Andrei: „La inceput omul era tanar, frumos, nemuritor. Daca un accident l-a facut sa ajunga batran, urat, bolnav si muritor, iata ca Domnul Hristos il restaureaza, il mantuieste prin Intruparea Sa si prin toata lucrarea Sa mantuitoare, pana la revarsarea Duhului Sfant in lume. Domnul Hristos ne mantuieste. Potential, obiectiv, toata lumea aceasta este transformata. Sigur ca, efectiv vom vedea cu ochii nostri lucrurile asa cum sunt ele, cand va cadea marele intuneric la sfarsitul veacurilor, dar obiectiv, Domnul Hristos a mantuit lumea, a transfigurat lumea”.

Bucuria Craciunului: nu suntem orfani! "Fiul vesnic al lui Dumnezeu devine Om, pentru ca oamenilor sa le daruiasca puterea sa devina fii ai lui Dumnezeu dupa har. Deci, Nasterea dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos, savarsita nu din initiativa omeneasca, nici din pofta barbateasca, ci prin puterea Sfantului Duh, are ca scop infierea omului, nasterea sa duhovniceasca pentru ca el sa dobandeasca viata vesnica." (PF Daniel) Iar Tatal are mereu grija de copiii Sai. Poate nu le da globuri de diamant, dar le ofera multa dragoste rascumparatoare.





Cu inimi de prunci slavim Pruncul! 
Cu glas ingeresc raspundem dragostei Sale! 
Cu bucurie de mag vestim Steaua diminetii!


Fie ca Domnul sa se nasca in inimile voastre si sa gaseasca o iesle curata, multa caldura si dragoste de semeni!
Har, smerenie si jertfa de sine.



Nasterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, rasarit-a lumii lumina cunostiintei. Ca intru dansa cei ce slujeau stelelor, de la stea s-au invatat sa se inchine Tie, Soarelui dreptatii, si sa Te cunoasca pe Tine, Rasaritul cel de sus, Doamne, marire Tie.



Niciun comentariu: