marți, 4 iunie 2013

Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu - Editura Sofia


Făcând sfânta Sa voie

„Fiindcă a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus, spre fapte bune pe care Dumnezeu mai înainte le-a gătit, pentru ca noi să umblăm întru ele”. (Efeseni 2, 10)
Voi, cei ce credeți în Domnul, Cel ce v-a creat pentr...u fapte bune, nu știți oare că El v-a menit să faceți asemenea fapte bune aici, cu deplină dăruire, din tot sufletul și față de tot ce vă înconjoară?
S-ar putea ca, în anumite condiții, să vă simțiți srâmtorați, s-ar putea ca anumite situații în care vă aflați să vi se pară umilitoare, sau să vă enerveze. Sau poate aria voastră de activitate vi se pare restrânsă sau prea neînsemnată.
Toate acestea îi sunt cunoscute Domnului.
Cel mai mic efort pe care îl veți face nu va trece neluat în seamă și își va găsi ecoul la El. Rămâneți neclintiți în convingerea că vă puteți bucura de o viață fericită, care este „împreună cu Hristos, ascunsă-n Dumnezeu” (Coloseni 3, 3), o viață plină de pace și bucurie, de iubire și de libertate, binecuvântată chiar și în cele mai apăsătoare condiții.
Într-o asemnea viață, de la primul până la cel din urmă ceas al ei, toate grijile voastre persoanale și la toate necazurile de ordin social, greutatea relativ ușoară sau, evident, prea grea a crucii pe care o purtați, toate acestea vă vor apărea în sfânta lumină a voii lui Dumnezeu, care nu greșește niciodată. De aceea trebuie primită „din suflet”, fără crâcnire. „Din suflet, făcând voia lui Dumnezeu” (Efeseni 6, 6), veți intra în relație cu Duhul lui Dumnezeu, Cel ce vă apără și vă umbrește.
Vă veți „înfățișa lui Dumnezeu ca vii dintre morți” (Romani 6, 13) și toate vi se vor lumina de o nouă lumină.
„Fără Mine nu puteți face nimic” (Ioan 15, 5), dar „Dumnezeu este Cel ce-ntru voi le lucrează și pe „a vrea” și pe „a lucra”, pentru bunăvoirea Sa” (Filipeni 2, 13) și pentru voia Sa.
Nu uitați acest sfânt adevăr; el vă da putere și bucurie, vă va schimba viața.

Niciun comentariu: