marți, 25 iunie 2013

Fotografii si filmulete Sf.Liturghie de Hram - 24 iunie



Sărbătorirea hramului a început duminică seara cu Vecernia Mare , cu Litia, Priveghere, citirea Acatistului Sf.Ioan Botezătorul  şi a continuat luni  dimineaţa cu  Utrenia şi Sfânta Liturghie.
Să ne vorbim unii altora, să ne deschidem unii faţă de alţii cu sinceritate, să ne ajutăm unii pe alţii şi astfel vom putea merge înainte ca Biserică a lui Hristos.
Dăm slavă lui Dumnezeu pentru duhul bun al acestor zile de praznic, pe care cu dragoste creştinească vi-l împărtăşim! A fost o atmosferă plăcută de rugăciune, profundă şi liniştită în care ne-am recules, simţind binecuvântarea acestei slujbe de hram...

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Arh. Epifanie Bulancea, stareţul Mănăstirii Măgura Ocnei împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi.
La finalul Sfintei Liturghii  s-a oficiat Parastasul pentru cei adormiţi - pomenirea ctitorilor, a eroilor, precum si agapa frateasca.
Rugaciunile inaltate ne-au oferit un timp de liniste harica, de mare bucurie duhovniceasca si de inaltare spirituala.

Preacuviosul Părinte arhimandrit Epifanie Bulancea a adresat un cuvânt de învăţătură din care nu a lipsit îndemnul să înmulţim rugăciunile pentru ca ajutorul Domnului să coboare asupra noastră spre a săvârşi tot ce ne-am propus. Vă mulţumim drag Părinte pentru binecuvântări, pentru slujba minunată şi pentru cuvintele  de înaltă simţire duhovnicească,  pline de dragoste şi încurajare. Să vă  ţină sănătos Bunul Dumnezeu!



 Predica Pr.Arh.Epifanie Bulancea







                                       



                                   













































Niciun comentariu: