vineri, 21 februarie 2014

SUFLETE DRAGI, Să ne rugăm din inimă şi după putere pentru fraţii noştri din Ucraina. Să rostim o rugăciune şi să aprindem o lumânare pentru sufletele celor pierduţi.



Să ne rugăm pentru oamenii care trăiesc printre arme, tunuri ,pentru cei care trăiesc pierderi omeneşti insuportabile pe vreme de război. Noi şi ei deopotrivă să ne rugăm pentru pace cu toată inima şi să o putem aprecia cu toată inima. N-ar trebui să avem nevoie de experienţa războiului pentru a iubi pacea, n-ar fi necesar să cunoaştem suferinţa morţi, a rănilor fizice şi emoţionale, a privaţiunii şi-a violenţei unui război, nu ar trebui să mai avem nevoie de factori de comparaţie distructivi pentru a iubi pacea. Starea de pace e o dimensiune de nedescris a existenţei, e însăşi starea sufletului, a fiinţei roditoare, e o stare de conştiinţă, fără de care nu creşte sămanţa şi nu se veseleşte viaţa. Pentru pace ar trebui să ne rugăm zi de zi, pentru pace avem nevoie să alergăm, să lucrăm, să ne căznim şi să înălţăm rugăciune de mulţumire.

Puterea rugaciunii ORTODOXE in vreme de razboi. Sa ne pocaim asa cum trebuie pentru ca nu stim ce se apropie de noi, mai aproape de bunul Dumnezeu si mai departe de cele lumesti

Sa rostim aceasta rugaciune

Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!

Adeveritu-s-au cuvintele Tale, Mântuitorule, căci ne-ai spus mai înainte despre greutăţile prin care vom trece, dar ne-ai şi învăţat să stăm împotriva lor cu bărbăţie: “În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea”. O, sfântă îndrăzneală care dai putere iubitorilor de Hristos şi ruşinezi lumea iubitoare de plăceri!

Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!

Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul Tău cel lin alergând strigăm către Tine: Scoate din stricăciune vieţile noastre, Mult-Milostive!

Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!

Adame, Adame, de ce ai căzut? De ce ai ales neascultarea? Vai nouă, să plângem şi să ne tânguim, că suntem următori căderii sale. Degrab să alergăm, fraţilor, la milostivul Dumnezeu, singurul care poate să ne izbăvească.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Icoană a răbdării zugrăvită de Dumnezeu se descoperă Dreptul Iov celor ce caută în Sfânta Scriptură mărgăritare duhovniceşti. Că fiind cel mai slăvit dintre semenii săi, nu a hulit când a pierdut bunătăţile ce le avea, ba încă a ajuns să şadă plin de bube pe mormanele de gunoi, ca unul dintre cei loviţi de mânia cerească. Şi Dumnezeu, văzând credinţa sa, i-a făcut parte de bogăţii mai mari decât cele pe care le pierduse prin pizma diavolului.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ! Să salte inimile noastre simţind ocrotirea ta, să prindă putere cei slăbiţi şi cei deznădăjduiţi să capete nădejde.

ŞI ... CANONUL DE RUGĂCIUNE LA VREME DE NECAZURI


http://nastereasfantuluiioanbotezatorul.blogspot.ro/2014/02/canon-de-rugaciune-la-vreme-de-necazuri.html

Niciun comentariu: