duminică, 5 octombrie 2014

VINDECAREA PRIN CREDINTĂ – VINDECAREA GLOBALA - Autor- Gabriele din Wurzburg (c) Editura Gabriele – Das Wort (Cuvantul) – Germania

Din toata eternitatea Dumnezeu este acelasi: iubire, putere, armonie si vindecare.
 
In fiecare om se afla Spiritul lui Dumnezeu, izvorul energetic de lumina si salvare. Dumnezeu in noi este capabil de orice lucru atunci cand ne deschidem sursei energetice – Dumnezeu.Din toata eternitatea Dumnezeu este acelasi: iubire, putere, armonie si vindecare. Oricare ar fi situatia lumii si comportamentul oamenilor fata de campul energetic Dumnezeu, Acesta ramane, etern, Acelasi. Pentru ca avem liber arbitru, noi insine suntem cei care decidem, prin comportamentul nostru, daca puterea eterna curativa si vitala creste sau se diminueaza in noi, abandonandu-ne acestei puteri sau, dimpotriva, indepartandu-ne de Dumnezeu.
 
Pentru ca avem liber arbitru, suntem responsabili de comportamentul nostru. Noi suntem cei care optam pentru sau contra vietii.
 
Spiritul, Dumnezeu, iubirea eterna in noi, ar dori sa ne mentina vigurosi si sanatosi. El ar dori sa ne insanatoseasca si sa ne faca fericiti. Totusi, doar de noi insine depinde sa fim sanatosi si vigurosi sau sa devenim slabi si bolnavi. Cuvintele mele poate va vor face sa reactionati astfel: ”Ce prostie! Cine nu doreste sa fie sanatos sau sa se insanatoseasca?” Totusi, repet ca trebuie sa devenim constienti  ca aceasta depinde de noi insine si de nimeni altcineva.
Suntem, cu totii, locuitori ai Imparatiei lui Dumnezeu. Pentru ca este astfel, Tatal etern nu ne-a prederminat si nici nu ne-a manipulat. Intr-adevar, Legea divina, care este mostenirea noastra, Fiinta noastra adevarata, ne ofera liberul arbitru pentru a decide in toata libertatea. In consecinta, fiecare din noi este responsabil de modul cum se comporta. Noi insine decidem modul in care se va derula viata noastra pe pamant, si anume sub semnul sanatatii si al fericirii sau sub cel al destinului si bolii.
 
Daca putem deveni constienti ca suntem locuitori liberi ai Imparatiei lui Dumnezeu, ne-am intoarce spre izvorul de vitalitate si energie in noi si ne-am comporta conform Legilor Imparatiei lui Dumnezeu; extrase din aceste Legi avem prin Cele Zece Porunci si prin Predica de pe Munte. Atunci, am fi fericiti, sanatosi si activi sau am deveni astfel. Dimpotriva, daca actionam contra vietii noastre adevarate, contra Legilor Fiintei eterne, noi va trebui sa suportam ceea ce am produs noi insine prin sentimentele, cuvintele, dorintele si actele noastre, pentru ca ni le-am adresat,  intr-un anume sens, noua insine si corpului nostru.
 
A emite si a receptiona. Ceea ce se aseamana se aduna.
 
In intreg infinitul nu exista decat un singur principiu: a emite si a receptiona. Pe acest principiu se bazeaza comunicarea in intreg universul; aceasta corespunde ciclului vietii care este compus din a da si a primi. Corpul spiritual al fiilor si fiicelor lui Dumnezeu – fiintele spirituale in Fiinta pura – este Lege comprimata eterna: Dumnezeu. De aceea ei sunt divini. Ei iradiaza si emit Legea lui Dumnezeu, iubirea altruista, pacea, intelepciunea universala si bunatatea. Ceea ce primesc inapoi este iubirea altruista, pacea, intelepciunea universala, bunatatea, Legea lui Dumnezeu.
Oamenii ce emit? Ei emit propriile lor sentimente, senzatii, ganduri, cuvinte si fapte care, atunci cand nu provin din iubirea altruista, sunt energii egocentrice, deci negative. Emisiile negative, non-divine, sunt incompatibile cu Legea, Dumnezeu. De aceea oamenii primesc in functie de ceea ce au emis ca non-divin, si anume negativ. Astfel, in domeniile caderii, a emite si a receptiona se deruleaza sub egida legii cauzei si efectului pe care Isus a numit-o ”legea semanatului si a recoltei”.
Legea ”ceea ce se aseamana se aduna” este un aspect al principiului a emite si a receptiona. Aceasta se refera si la obiectele care nu dovedesc nici o manifestare de viata constienta: ele nu emit mai putin o radiatie ce corespunde vibratiei lor. Si la aceasta va raspunde ceea ce corespunde acestei radiatii, acestei vibratii. Aceasta este atrasa spre ei in mod magnetic. Astfel, ceea ce seamana se aduna.
Iata ceea ce poate rezulta din acest principiu: un gand negativ emis in atmosfera nu atinge neaparat destinatarul sub forma in care a fost emis. Intr-adevar, ganduri negative asemanatoare se pot adauga, conform principiului ”ce se aseamana se aduna”. Astfel, un efect poate fi mai intens decat cauza care se afla la originea lui.
 
Ceea ce omul seamana, el va recolta. Ceea ce ne atinge este ceea ce suntem.
 
Ca regula generala, pozitivul si negativul sunt regizate de o regula simpla care se exprima in cateva cuvinte: ceea ce omul seamana, el va recolta. In consecinta, noi culegem doar ce am semanat si nu ceea ce altii au semanat.
Din toate acestea decurge legea momentului, si anume – pentru ca noi gandim si inregistram fara incetare – ceea ce ne atinge in fiecare moment este ceea ce suntem noi insine. Intr-adevar, ceea ce ne atinge, este ceea ce noi insine am inregistrat anterior conform principiului : „a emite si a primi” sau conform principiului „ceea ce se aseamana se aduna”.
 
 Ratiunea umana se comporta ca un general de armata. Ea comunica, ordinele sale, fara incetare, trupelor formate din celulele corpului. Astfel, inevitabil, aceste trupe incep sa actioneze.
 
Cum se desfasoara procesul de inregistrare? Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa examinam, mai intai, ce se intampla atunci cand gandim sau vorbim. Gandurile si cuvintele noastre sunt forme de energie care ne apartin. In constient si in subconstient ele se transforma in imagini. Gandurile pe care le intretinem constient se inregistreaza nu doar in subconstientul si sufletul nostru ci si in celulele corpului nostru precum si in planetele cosmosului material si ale cosmosului planurilor de purificare care au o vibratie care le corespunde.
Din primele momente ale crearii, celulele si tesuturile corpului incep sa se formeze. Corpul fizic se edifica formand, pentru a spune altfel, o armata de celule. Acestea poarta in ele, pe de o parte, informatii genetice provenite de la parinti si pe de alta parte inregistrari provenind de la sufletul copilului si destinate acestei existente terestre.
Fiinta umana nou nascuta este supusa unui antrenament progresiv din partea sufletului care il locuieste ca si din partea mediului, in primul rand din partea parintilor. Primele impresii senzoriale constituie primele informatii dinspre creier spre celule. Astfel se nasc primele programe de perceptie si de comportament, programele de functionare ale omului.
Dupa doar cateva luni, bebelusul incepe sa perceapa mediul mai indeaproape. Prin simturile sale, el absoarbe impresiile emanand de la tot ce il inconjoara. Ceea ce copilul percepe este inregistrat in constient, adica in creier, precum si in celulele corpului. Astfel, putem spune ca, de la nasterea pana la moartea sa, omul inregistreaza in constientul sau, in celulele corporale precum si in subconstientul si in sufletul sau. In toata aceasta perioada, inregistrarile sale se hranesc cu sentimente, senzatii, ganduri, cuvinte si acte continui. De-a lungul dezvoltarii unei fiinte umane, constientul, ratiunea devine, pentru a spune astfel, un general care dirijeaza armata celulelor corpului.
Paralela dintre functionarea corpului si a unei armate ne poate permite sa vizualizam mai bine anumite fenomene. Sa ne reprezentam o armata dirijata de un general. Pentru a duce un razboi si a indeparta inamicul de pe teritoriul sau, trebuie, mai intai, sa formezi o armata. Aceasta se compune dintr-un numar de soldati care, mai intai, trebuie sa invete sa asculte de ordine. Un ofiter va da ordinele, adica va educa trupele pentru a fi disciplinate si pentru a cunoaste principiile razboiului. Armata este supusa, asadar, unui antrenament care ar trebui sa permita fiecarui soldat sa poata executa ordinele superiorilor sai si sa le execute.
La fel se intampla si cu celulele. Generalul este ratiunea; suntem noi, partea noastra constienta. Noi dam, fara incetare, ordine armatei celulelor noastre. Ne exersam celulele sa execute ceea ce le comandam.
Ceea ce cerem armatei celulelor si tesuturilor corpului sa execute este ceea ce se afla in continutul sentimentelor, senzatiilor, gandurilor, cuvintelor si actelor noastre. Am putea spune ca ne marcam celulele corpului si le impregnam cu toate programele incarcate de energie negativa care se deruleaza in noi: rautatea, gelozia, faptul de a vrea sa avem intotdeauna dreptate sau de a vrea sa dominam, si asa mai departe. Esentialul nu este in imaginea a ceea ce vrem noi sa prezentam in exterior si nici in ceea ce spunem si facem. Esentialul este in ceea ce se afla in spatele gandurilor noastre, in spatele cuvintelor si faptelor noastre sub forma de energie negativa.
Ceea ce se ascunde in fundal, si anume adevaratele noastre intentii precum si micile rautati situate in spatele celor cinci componente ale sistemului nostru de functionare: sentimentele, senzatiile, gandurile, cuvintele si actele, acestea sunt ordinele care, ca niste adevarate bombe incarcate aflate in celulele noastre, asteapta sa fie aruncate spre o tinta.
Atunci cand armata de celulele este suficient educata si formata, ea este gata sa actioneze si sa execute ceea ce am invatat-o. Totusi, soldatii gata de actiune care sunt celulele noastre incarcate de energie exploziva nu se pun imediat in miscare pentru a executa ceea ce am inregistrat in ele. Semnalul de pornire, ordinul de a intra in actiune este comunicat de o alta instanta. Intr-adevar, celulele noastre sunt in comunicare si cu sufletul nostru precum si cu planetele de inregistrare in care noi am inregistrat un anume potential de energie. Pentru a intra in actiune, armata celulelor asteapta momentul in care constelatiile planetelor in care sunt inregistrate anumite parti ale pacatelor noastre vor deveni active. In chiar momentul in care o anumita constelatie de planete incepe sa iradieze in directia unui om, ea va da ordinul de punere in miscare a celulelor. Intr-un prim timp, armata celulelor este cuprinsa de agitatie. Aceasta agitatie este semnul ca un anumit efect atinge corpul; putem deveni constienti de acest lucru in decursul zilelor precedente observandu-ne pe noi insine intr-un mod critic. Aceasta se poate manifesta ca o iritare in relatie cu anumite sentimente sau ganduri sau cu anumite imagini aparute din trecut. Indicatiile si semnele precursoare pot proveni si din exterior. Poate fi vorba de mici incidente cum ar fi o intalnire dezagreabila, o usoara indispozitie, faptul de a scapa ca prin urechile acului de un accident sau de a cadea pe scari si ati rasuci un picior.
Cel care traieste constient, si anume cel care nu isi acuza semenul, hazardul sau destinul de ceea ce i se intampla, asadar cineva care isi stapaneste constiinta, va sti sa interperteze perfect aceste evenimente ca pe un semn prevestitor ca anumite cauze semanate de el in trecut sunt pe cale sa devina  active.
Dimpotriva, cel care nu va tine seama de aceste semne, nu va putea sa recunoasca aspectele care urca in el, sa se caiasca si sa puna in ordine ceea ce a cauzat altora in trecut. Atunci, armata celulelor corpului sau va intra in actiune, eliberand o parte din ceea ce el a inregistrat in acestea timp de ani, zeci de ani sau in incarnarile anterioare.
Fiecare dintre noi este, asadar, un fel de general al armatei de celule pe care le conduce intr-o anumita directie. Inregistrarile negative – sentimentele, senzatiile, gandurile, cuvintele si actele lipsite de iubire si indreptate impotriva semenilor – isi vor induce efectele sub forma bolilor, a dificultatilor si a altor rele daca noi nu le recunoastem, nu ne caim si nu le punem in ordine in timp util. Depinde de noi daca aceste energii produc astfel de efecte sau daca Spiritul lui Dumnezeu poate straluci prin noi tot mai mult orientandu-ne, astfel, viata spre ceea ce este pozitiv.

Niciun comentariu: