luni, 29 iunie 2015

Fotografii si filmulete - Sfintii Apostoli Petru si Pavel 29 iunie - Sa-i rugam, asadar, pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel sa mijloceasca la Dumnezeu pentru noi astazi, la ziua lor si in toate zilele vietii noastre, iertare pacatelor noastre, sanatate trupurilor si mai cu seama sufletelor noastre.



Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt praznuiti in aceeasi zi deoarece amandoi s-au savarsit la Roma, din porunca imparatului Nero, Petru fiind rastignit cu capul in jos, iar lui Pavel taindu-i-se capul. Moastele Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, potrivit Sinaxarului, au fost puse impreuna. Traditia a consemnat ziua de 29 iunie ca data a martirajului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Cercetarile mai noi au stabilit cu o anume precizie ca Petru a fost rastignit in anul 64, iar Pavel a fost decapitat in anul 67. Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt autori de epistole incluse de Biserica intre textele canonice ale Noului Testament (Pavel – 14; Petru – 2).

Sa ne rugam Sf. Ap. Petru și Pavel sa fie mijlocitori catre Dumnezeu pentru iertarea pacatelor noastre, iar celor care le poarta numele le uram multa sanatate si impliniri duhovnicesti totdeauna acum si pururea si in vecii vecilor, Amin !

LA MULTI,MULTI ANI BINECUVANTATI PARINTE PETRU CIPRIAN PRICOP!
http://nastereasfantuluiioanbotezatorul.blogspot.ro/2015/06/gandul-nostru-se-indreapta-spre.html


PREDICA PARINTELUI PETRU CIPRIAN PRICOP




































































Niciun comentariu: