joi, 21 iulie 2011

Slujba de inmormantare a Parintelui Arhimandrit Arsenie Papacioc (21 iulie 2011)

Parintele Arsenie Papacioc - Slujba de parastas din seara dinaintea inmormantarii 

(20 iulie 2011) 



Slujba de inmormantare a parintelui Arsenie Papacioc a avut loc astazi ,21 iulie la ora 13,00,  chiar in curtea Manastirii "Sfanta Maria" din Techirghiol ,lacas in care a slujit din anul 1976  , unde a primit cu bucurie,pe orice credincios care a batut la usa chiliei sale cerandu-i un sfat sau o binecuvantare, avand pentru fiecare un cuvant de mangaiere si grija parinteasca .Parintele a avut o  evlavie deosebita fata de Maica Domnului , al carei ajutor ne-a sfatuit sa il cerem neincetat.

De la aflarea vestii trecerii in nefiinta a „Patriarhului Dobrogei“, sute de oameni s-au recules la capataiul unuia dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei romanesti. 


Astazi,la Slujba de inmormantare au fost prezenti mii de oameni care au dorit sa-i fie aproape si sa-l   conduca pe duhovnicul lor pe ultimul drum.
La inmormantare au venit si cativa dintre nepotii arhimandritului Arsenie Papacioc. Unul dintre ei este la randul sau calugar la manastirea Cartisoara.


Trupul neinsufletit al parintelui Arsenie Papacioc a fost depus, joi dimineata, pe scena special amenajata in curtea Manastirii “Sfanta Maria”, iar un sobor de ierarhi si preoti, in frunte cu  Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului au savarsit Sfanta Liturghie.La finalul Sfintei Slujbe fiecare ierarh a evocat memoria Părintelui Arsenie.



Parintele Arsenie era mai mult un vindecator de suflete ranite de pacate, decat unIjudecator al pacatosilor. Îmbina armonios bunatatea milostiva cu indemnul la indreptare duhovniceasca", a scris in mesajul de condoleante Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care nu a participat insa la slujba

Din soborul de preoti care au participat la slujba de inmormantare a facut parte si Parintele Petru-Ciprian Pricop.
De la ora 13.00, s-a savarsit Slujba de inmormantare. S-a cantat “Hristos a inviat”, asa cum se obisnuieste la inmormantarea calugarilor,iar sicriul cu trupul duhovnicului a fost  inmormantat  in gradina manastirii  si in vecinatatea unei statui a Sfantului  Pantelimon si a unui izvor dedicat acestuia.


Ploaia  torentiala care a cazut  inca de dimineata, s-a oprit ca prin minune spre sfarsitul slujbei de inmormantare, a aparut soarele, parca vrand sa usuce lacrimile din ochii credinciosilor  care isi luau ramas bun de la dragul lor parinte .




Dumnezeu să-l odihnească în pace!






















































































8293






























Niciun comentariu: