miercuri, 8 decembrie 2010

PREPARATE DIN PESTE - MERLUCIU CU SOS DE ROSII SI MASLINE


Ingrediente:

600 g file merluciu
100 g masline
4-5 rosii
un pahar suc de rosii(200 ml)
jum pahar vin alb (100 ml)
putin ulei de masline
ienibahar si piper rasnit
5-6 boabe piper si 5-6 boabe de coriandru
3-4 foi de dafin
3-4 catei de usturoi
2 - 3 linguri marar verde tocat
4-5 fire ceapa verde
o lamaie
sare dupa gust


Mod de preparare:

Pestele se spala si se fierbe in putina apa cu sare cu grija sa nu sfarame.Cand pestele este fiert se scoate si se lasa la scurs.Pestele se poate fierbe si la aburi.Separat intr-o tigaie se inabusa ceapa cu putin ulei de masline si cateva linguri din zeama in care a fiert pestele,se adauga rosiile tocate marunt ,sucul de rosii,maslinele intregi sau taiate,usturoiul tocat,foi de dafin, condimente si se mai lasa sa fiarba.
Daca este nevoie se mai adauga din zeama in care a fiert peste.

Cand sunt aproape gata se adauga vinul, feliile de lamaie, bucatile de peste si se mai lasa sa fiarba impreuna 4-5 minute, dupa care se adauga mararul tocat si se opreste focul. 

Niciun comentariu: