miercuri, 8 decembrie 2010

PREPARATE DIN PESTE - Sardina la grill (gratar) in saramura

Ingrediente:


1 kg de sardina proaspata

Pentru marinata:


2 catei de usturoi                                                                 
un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru
sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie
2- 3 linguri ulei de măsline
sare ,piper dupa gust

Pentru saramura:

o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde)
5-6 rosii proaspete sau congelate
1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat
ardei iute dupa gust
sare,piper,cimbru dupa gust
patrunjel verde dupa gust
o lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta...
Se amesteca condimentele cu zeama de lamaie, uleiul de masline,usturoiul si se introduc sardinele la marinat cca 20 de minute la temperatura camerei,dupa care se pun la fript la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Pentru saramura se adauga rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, condimente,sare dupa gust si se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Pestele cand este gata se introduce imediat in saramura fierbinte. Se poate servi si cu mamaliguta...

Niciun comentariu: