marți, 19 iulie 2011

O noua minune a Sf Nectarie in Jordania- 20 ianuarie 2010 –


sf-nectarie
Preasfintitul mitropolit Benedict al Filadelfiei (Patriarhia Ierusalimului) ne aduce la cunostinta o mare minune contemporana petrecuta in Iordania. Un baietel de trei luni s-a inbolnavit foarte grav, avand gaura in plamani, si a ajuns la terapie intensiva, fiind intubat pentru a primi oxigen. Parintii baietelului erau foarte deznadajduiti cand doctorii i-au anuntat ca fiul lor nu are nici o sansa de scapare.
De indata ce a aflat de tragicul eveniment, Mitroplitul Benedict a dat imediata porunca unui preot, parintele Nectarie, ca impreuna cu alti tineri sa viziteze in fiecare sambata spitalele pentru a da mangaiere bolnavilor. Acestia au mers la fiecare bolnav cu Sfanta Evaghelie, cu o carte cu viata Sfantului Nectarie si cu ulei din candela Sfantului. Potrivit poruncii Mitropolitului Benedict, parintele Nectarie a uns copilasul cu ulei din candela Sfantului Nectarie si – minune !-baietelul de trei luni a doua zi era perfect sanatos, iar parinti lui l-au luat acasa .
Trebuie spus ca parintii baiatului nu erau cunoscuti in Mitropolie ; cu toate acestea, ei i-au telefonat de indata parintelui Nectarie, ca sa-i spuna minunea, si au venit in biserica Sfantului Nectarie de la Mitropolie pentru a se inchina. Cu lacrimi in ochi, i-au multumit Sfantului Nectarie si au declarat ca vor boteza copilul crestin ortodox si ii vor da numele Sfantului Nectarie Facatorul-de- minuni. Mitropolitul Benedict al Filadelfiei a vizitat familia si pe baietel si le-a dat binecuvantarea lui.
Merita mentionat ca Sfantul Nectarie este cinstit in chip anume in Iordania, dupa initiativa  preasfintitului mitropolit de a-l face cunoscut in aceasta tara. S-au mai facut alte sapte minuni, consemnate de cei care au primit harul lui Dumnezeu pentru mijlocirile Sfantului Nectarie. Aceasta intamplare a avut un mare rasunet in lume si da marturie despre adevarul si puterea credintei crestine.
"Binecuvantarea Domnului peste voi, cu al Sau har si cu a Sa iubire de oameni  totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. "

Niciun comentariu: