duminică, 15 iunie 2014

Bolnav de cancer, cu bratul amputat si internat singur in spital. Ionut are nevoie de ajutor




Un copil suferind de cancer osos, caruia medicii au fost nevoiti sa-i amputeze un brat, este de cateva luni internat singur la spitalul Marie Curie. Este orfan de tata si parasit de mama, iar singurul sprijin ii poate fi astazi bunatatea celor din jur.
Dupa sase operatii, se anunta noi interventii. Doctorii spun ca Ionut trebuie ajutat acum cu hrana de calitate, haine comode si orice altceva i-ar aduce un zambet.
LA FINALUL ACESTUI ARTICOL AFLATI CUM IL PUTETI AJUTA PE IONUT
"Am avut mana umflata si mi-a facut operatii, tratamente... ma durea foarte tare si acum e mai bine", spune Ionut Vintila.
Cu doi ani in urma, mama lui Ionut si-a facut bagajul si a lasat patru frati in grija unei bunici.
Tot atunci s-a declansat si boala baiatului, definita cinic drept "sindrom genetic, cu prognostic sever".
Initial, leziunea se afla la nivelul antebratului, dar a evoluat treptat si a cuprins si la nivelul axilei si a trebuit facuta aceasta interventie operatorie. In toata lumea, la aceasta afectiune este un stadiu avansat al tumorii osoase maligne.
Se intampla extrem de rar, cel mult o data pe an, ca un pacient minor sa fie internat fara apartinatori. Copilul ajunge sa-si faca ziua de nume si pe cea de nastere alaturi de alte familii, sa primeasca daruri de la parintii altora.
Ionut spera ca si pe 1 iulie, de ziua lui, si de Craciun, sa primeasca jucarii, haine si carti. Dar pentru el Mos Craciun trebuie sa vina acum.
"Cativa banuti din care sa isi cumpere in fiecare zi niste sucuri naturale, ar avea nevoie de o imbracaminte adecvata ca sa-i ofere un confort", spune doctorul Gheorghe Burnei.
In sectia de oncologie, Ionut este dat drept model copiilor care nu mai pot indura tratamentul. Pe Darius l-a convins sa manance dupa o cura grea cu citostatice.
Matusa dintr-un sat din Constanta, care are tutela asupra lui si a celor trei frati, nu are cu ce sa-l ajute. Copilul spune ca ii trebuie haine fara nasturi si pantofi fara sireturi, dar vrea si un sevalet ca sa picteze si jocuri cu animale.
Daca doriti sa ii trimiteti jucarii sau alte daruri, o puteti face pe adresa Spitalului clinic de urgenta pentru copii Marie Curie, bulevardul Constantin Brancoveanu, numarul 20, sector 4, Bucuresti, sectia oncopediatrie, iar la nume specificati Ionut Vintila. Daca doriti sa il contactati, o puteti face la numarul de telefon 0725 07 60 40.
PRECIZARE: Momentan este foarte dificil sa i se creeze un cont fara ca tutorele sau sa aiba acces la bani. Va reamintim ca vorbim de o mama care l-a parasit pe Ionut. Se fac eforturi pentru a gasi o solutie in acest sens.

Niciun comentariu: