duminică, 22 iunie 2014

Fotografii si filmulete din Duminica a 2-a dupa Rusalii - Duminica Sfinților Români - 21 iunie

Iata-ne, asadar, la doua saptamâni dupa Pogorârea Duhului Sfânt, a Celui Care inunda inimile oamenilor de Duh, pentru a putea sa se puna cu totul în slujba lui Hristos, pentru a gasi puterea de a muri pentru Hristos! Astazi vedem cum creste Biserica prin martiri, prin Sfintii nostri! De aceea rânduiala din Duminica aceasta s-a îngrijit ca praznuirea Sfintilor sa fie laolalta cu Chemarea primilor Apostoli. Fundamentul Bisericii noastre sunt întotdeauna martirii, Sfintii si mucenicii nostri, de la începutul veacurilor si pâna astazi.
“Vino dupa Mine!” al Mântuitorului spus astazi lui Petru si lui Andrei primeste raspunsul în martiriul si jertfa Sfintilor, ale celor care au înteles ca trebuie sa moara de dragul lui Hristos si al Bisericii Sale, pentru apararea dreptei credinte si pentru propasirea neamului crestinesc.


Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ducem mai departe, asa cum au facut-o Sfintii de dinaintea noastra, credinta si Adevarul, curate, luminoase, în Duh de smerenie si umilinta si, în acelasi timp, cu curaj si putere de jertfa marturisitoare.

La sfarsitul Sfintei Liturghii s-a sfintit  icoana cu hramul bisericii noastre 
 "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul ", Sf.Procopie si Sfintii Douazeci de Mucenici Monahi ucisi de arabi in Manastirea Sfantului Sava din Palestina in anul 796 

                                          


                                          



                                          




                                         



                                          








































Niciun comentariu: