”Proorocule si Inaintemergatorule al venirii lui Hristos, dupa vrednicie a te lauda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; ca nerodirea celei ce te-a nascut si amutirea parintelui tau s-au dezlegat intru marita si cinstita nasterea ta, si intruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovaduieste”. (Troparul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul)
miercuri, 8 decembrie 2010
PREPARATE DIN PESTE - ARDEI UMPLUTI CU PESTE
Ingrediente:
7-10 buc.ardei gras
700 g file de peste alb (cod,salau)
orez dupa gust(2-3 linguri)
2 cepe
1-2 buc ardei gras rosu sau capia
suc de rosii dupa gust
2-3 rosii
ulei de masline
1/2 leg. patrunjel
1/2 leg. marar
un morcov ras
sare,piper,cimbru
200 ml vin alb
Mod de preparare:
Orezul se curata de impuritati,se spala si se fierbe pe jumatate in apa rece cu cateva picaturi de ulei.Dupa ce a fiert se scurge bine.
Ceapa si ardeiul se curata,se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se cu ulei incins se caleste ceapa,se adauga orezul,morcovul ras,ardeiul .Cand s-au calit si s-a legat compozitia se stinge focul si se lasa la racit.
Pestele spalat ,zvantat se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu compozitia de mai sus,cu patrunjelul,mararul tocate foarte marunt si se potriveste de sare,piper,cimbru.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii curatati de cotoare,seminte,spalati si scursi de surplusul de apa.
Dupa umplere ardeii se trec cu compozitia prin faina si se aseaza intr-o tava daca ii umpleti taiati pe jumatate sau intr-o craticioara sau vas de lut daca ii umpleti intregi. Se toarna sucul de rosii si rosiile taiate felii,cateva cubulete de ardei gras tocat ,vinul si se introduce la cuptor pentru a se rumeni frumos.Dupa ce opriti focul puteti presara deasupra marar tocat.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu