Ingrediente:
Ex. 1 kg guvizi
faina
sare
ulei pentru prajit
Guvidele este un peste tare gustos,cu carnea alba,fara oase multe si fara solzi...Guvidele traieste mai mult in Marea Neagra,dar se adapteaza foarte usor si in apa dulce . Guvidele de apa dulce este deschis la culoare,albicios si mult mai mic ca dimensiuni .Zilele acestea a fost tata la pescuit guvizi de apa dulce in Lacul Siutghiol din statiunea Mamaia si a prins cca 3 kg intr-o ora...In fotografie o sa vedeti si un alt peste numit Regina si care are un gust la fel de bun...
Si va mai spun un secret...icrele de guvide sunt extraordinar de gustoase atat prajite cat si preparate ca salata...
Mod de preparare :
Guvizii se curata,se spala,se sareaza si se lasa sa stea cca 20 de minute pentru a-si lua ei sare cat au nevoie . Apoi,se sterg,se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc atat calzi cat si reci cu lamaie sau mujdei de usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu