”Proorocule si Inaintemergatorule al venirii lui Hristos, dupa vrednicie a te lauda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; ca nerodirea celei ce te-a nascut si amutirea parintelui tau s-au dezlegat intru marita si cinstita nasterea ta, si intruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovaduieste”. (Troparul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul)
miercuri, 8 decembrie 2010
PREPARATE DIN PESTE - CHIFTELUTE DIN GUVIZI DE APA DULCE
Ingrediente:
Se poate folosi orice fel de peste de apa dulce sau oceanic...
2 kg guvizi de apa dulce,6 catei de usturoi uscat si o legatura de usturoi verde sau dupa gust ,4 fire de ceapa verde si o ceapa uscata,o felie de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine ,1-2 legaturi marar, jumatate legatura de patrunjel,sare,piper dupa gust,2 oua, faina,ulei pentru prajit .
Mod de preparare:
Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de tocat sau blender impreuna cu verdeata,painea inmuiata si stoarsa bine,ceapa,usturoiul.In compozitie se adauga 2 oua, sare, piper dupa gust si o lingura de ulei.Compozitia se tine cca o ora la rece,dupa care se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se pot servi atat calde cat si reci ...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu