Se poate folosi orice fel de peste de apa dulce sau oceanic...
1 kg guvizi de apa dulce,3 catei de usturoi uscat si cateva fire de usturoi verde ,2 fire de ceapa verde,o ceapa mica uscata,o felie mica de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine ,o legatura marar, cateva fire de patrunjel,sare,piper dupa gust,2 oua,faina,ulei pentru prajit .
Pentru marinata :
cca 100 ml apa
zeama de la o jumatate de lamaie
3 catei de usturoi pisati sau tocati marunt
o lingurita faina
sare,piper dupa gust
4-5 boabe de piper,3-4 boabe coriandru,2 foi de dafin,3 cuisoare
Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...
Mod de preparare:
Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de tocat sau blender impreuna cu verdeata,painea inmuiata si stoarsa bine,ceapa,usturoiul.In compozitie se adauga 2 oua, sare, piper dupa gust si o lingura de ulei.Compozitia se tine cca o ora la rece,dupa care se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Separat se pregateste sosul din vin,apa,zeama de lamaie,foi de dafin,zahar,usturoi,piper boabe,boabe de coriandru,cuisoare ,faina desfacuta in putina apa calda ,sare si piper dupa gust.Sosul se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand da in clocot se adauga chiftelutele si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute,iar la final se adauga putin marar tocat...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu