Ingrediente:
Am folosit 500 g ceatal proaspat
Sosul : un galbenus fiert tare,un galbenus crud,cca 50 ml ulei,1-2 linguri mustar,2-3 linguri tarhon,zeama de lamaie sau otet de mere dupa gust,2 linguri de vin.
Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate..
Mod de preparare:
Ceatalul este un peste marin,micut,dar mai mare in schimb decat hamsia,are un gust deosebit si este foarte cautat de toti turistii care vin sa-si petreaca vara pe litoral...
Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare, dupa care se “tavalesc” prin faina , se aseaza intr-o tava unsa foarte bine cu ulei de masline si se introduce tava la cuptor.
Cand pestisorii au inceput sa se intareasca se toarna putin vin ,se presara piper,oregano si se lasa sa se rumeneasca bine.Cand s-a rumenit suficient se opreste focul si se tine tava acoperita cateva minute pentru a se desprinde usor ...
A doua varianta : Asezati intr-o tava hartie de copt unsa bine cu ulei , asezati pestisorii care au fost “tavaliti” in prelabil prin faina si introduceti tava la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti…
Galbenusul fiert se zdrobeste bine cu furculita , se amesteca cu mustarul,galbenusul crud,uleiul turnat treptat,otetul sau zeama de lamaie, vinul,sare ,piper dupa gust si tarhonul rupt bucatele... Tarhonul nu se taie niciodata cu cutitul deoarece ii dispare aroma si prospetimea…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu