miercuri, 16 martie 2011

CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR



Ingrediente: 


jumatate kg ciuperci
o ceapa
4 catei de usturoi
1-2 rosii
marar
sare,piper,condimente
scortisoara
3 linguri pesmet
0 lingura digesta praf
otet
vin
zeama de lamaie
3-4 cuisoare


Mod de preparare:



Ciupercile se spala,se scot usor cotoarele si se curata cu grija.
Se tin 10 minute in apa cu putin otet ,dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.
Cotoarele se toaca marunt si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate cubulete mici,mararul tocat marunt,sare,piper,putina scortisoara, condimente,2 linguri de pesmet si o lingura de digesta praf pentru a trage din surplusul de zeama de la ciuperci.Spre sfarsit puneti putin vin.
Intr-un vas de yena sau o tava se toarna putin de ulei si  se presara o lingura de pesmet.
Asezam ciupercile in tava, le stropim cu zeama de lamaie ,dupa care se vor umple cu compozitia racita.Printre ciuperci presaram 3-4 cuisoare.
Se introduce tava la cuptor,iar spre sfarsit se toarna din nou putin vin.Sunt delicioase si se servesc atat reci cat si calde,simple sau ca si garnitura la diferite preparate.

Niciun comentariu: