miercuri, 16 martie 2011

MERE COAPTE UMPLUTE CU SMOCHINE



Ingrediente :                                                                 
                                                                                       
10 mere
300 - 400 g smochine – Eu am folosit smochine congelate
scortisoara dupa gust
o lingura nuca macinata,migdale sau alune
Pentru sirop : 100 ml vin alb, 2 linguri zahar,un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare :

Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) .
Smochinele congelate  doar se sterg de bruma formata si se folosesc asa congelate.
Merele se spala,se sterg ,se scobesc pe mijloc pentru a indeparta cotoarele si semintele si se umplu cu compozitia de mai sus...

Intre timp se amesteca vinul cu zaharul ,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cu acest sirop se stropesc merele din cand in cand,iar la sfarsit se toarna tot siropul ramas.Se servesc reci ca atare sau cu frisca sau inghetata de post…

Niciun comentariu: