miercuri, 16 martie 2011

Grapefruit rosu in sos caramel



Ingrediente:

3 buc intregi grapefruit rosu

sucul de la un grapefruit rosu sau de la jumatate de grapefruit).Eu prefer ca sosul sa fie un pic mai amarui,sa simt mai bine gustul specific grapefruit-ului...

10 linguri zahar                                                                 

scortisoara,nucsoara dupa gust

esenta migdale,rom dupa gust

nuca de cocos si stafide dupa gust

Se poate servi cu frisca vegetala

Mod de preparare:
 
Cele 3 buc de grapefruit se curata bine de coaja, inclusiv de pielita alba-amaruie si se taie rondele... 
Separat se pune zaharul la caramelizat ...Cand incepe sa se caramelizeze se toarna putin cate putin zeama de grapefruit,se amesteca cu grija,se lasa sa fiarba la foc mic pana se omogenizeaza dupa care se adauga scortisoara, nucsoara,esenta de migdale si de rom dupa gust...
Se introduc cu grija rondelele de grapefruit in sos,se stropesc cu sosul din cratita,se adauga stafidele,se presara nuca de cocos si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic...
Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se raceasca foarte bine inainte de servire...

Niciun comentariu: