sâmbătă, 19 martie 2011

VECERNIA,LITIA,ACATISTUL SI PRIVEGHEREA CU OCAZIA CELUI DE AL DOILEA HRAM AL BISERICII NOASTRE -SFINTII CUVIOSI MUCENICI UCISI IN MANASTIREA SFANTULUI SAVA - 20 MARTIE

In Sfanta Biserica noastra se afla atat  Particele din Sfintele moaste ale Cuviosilor ucisi în anul 614 în manastirea Sfantul Sava ,  Particele din Sfintele Moaste ale Marturisitorilor Romani din temnita comunista de la Aiud cat si Particele din Sfintele moaste ale unui Sfant Necunoscut.







Dragi credinciosi dupa cum bine stiti moastele sunt corpuri neputrezite ale sfintilor. Dumnezeu inzestreaza cu un anumit dar, chiar si dupa moarte, persoanele care au o viata spirituala inalta.
 Exista o relatie stransa intre sufletul sfantului si moaste si de aceea este bine sa le cinstim cu mare evlavie tot timpul nu numai la hramuri.

Se stie ca slujbele oficiate cu ocazia praznuirii hramurilor sunt mai puternice, iar rugaciunea comuna  este mai ascultata de Dumnezeu decat cea individuala,pentru ca se creeaza o emulatie spirituala in care sufletul
este mai adanc implicat , pe masura credintei noastre,iar Dumnezeu insusi lucreaza prin sfinti si raspunde rugaciunilor facute la Sfintele moaste sau la icoane. 

Cei care nu au putut fi prezenti in aceasta seara sunt asteptati maine incepand cu ora 8,00 sa participe la Sfinta Liturghie , sa se inchine si sa se roage la Sfintele moaste din Sfanta Biserica noastra.






Niciun comentariu: