miercuri, 16 martie 2011

PIURE DE URZICI CU MAMALIGUTA


Ingrediente:                                                                 


3 gramajoare de urzici

o ceapa

zeama de la o jumatate de lamaie

usturoi pisat dupa gust

2-3 linguri ulei de masline

                                                                                               
sare, piper dupa gust

2 linguri faina

o lingura malai

o lingura marar tocat

zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Mod de preparare:

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta.

Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba. Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.

In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .


La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper.

Se poate servi cald sau rece cu mamaliguta.

Niciun comentariu: