miercuri, 16 martie 2011

SUPA DE FASOLE USCATA



Ingrediente:


300 g fasole uscata                                   
o ceapa
o legatura ceapa verde
un ardei gras
2 morcovi
o albitura
3 felii de telina
o rosie mare
2-3 linguri ulei
sare,piper ,cimbru
patrunjel verde

Mod de preparare:

 Fasolea se alege,se spala,se lasa cateva ore la inmuiat, dupa care se va opari schimbandu-se de doua-trei ori apa.In ultima apa alaturi de fasole se adauga la fiert legumele taiate fideluta sau tocate marunt.Se poate folosi si oala sub presiune.
Cand sunt fierte se adauga rosia taiata feliute, ardeiul taiat cubulete,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga 2-3 linguri de ulei si se mai fierbe pana sunt fierte bine atat fasolea cat si zarzavatul.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul.

Niciun comentariu: