marți, 8 martie 2011

Mucenici de post la cuptor


Ingrediente: 

Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp, sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?

500 g faina, 20-30 g drojdie ,2 lingurite ulei,2 lingurite margarina,o lingurita zahar,un praf de sare,3 dl apa minerala.

Pt sirop : o ceasca zahar , 2 linguri miere de albine , 2 cesti apa,mirodenii(esenta vanilie, rom,esenta de lamaie,esenta de portocala,esenta de migdale, zahar vanilat,scortisoara)

aprox. 300 - 400 g nuci
miere pentru uns mucenicii

In loc de zahar se poate folosi numai miere de albine sau fructoza pentru a putea fi serviti si de catre cei care au restrictie la zahar...


Mod de preparare:



Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte tare care se lasa la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut,se imparte in bucatele,din care se formeaza bastonase subtiri care se unesc la capete,iar prin rasucire se formeaza cifra "8".Tava in care se vor coace mucenicii se unge cu ulei sau margarina si se tapeteaza cu putina faina,iar cuptorul se preincalzeste in prealabil.
Mucenicii se pot unge deasupra cu putina apa si se coc la foc potrivit. Intre timp nucile se macina, se amesteca cu putin zahar si scortisoara si se pune la fiert siropul.Dupa ce mucenicii sau copt si s-au racit se introduc in sirop.In sirop se vor tine in functie de gustul fiecaruia. Dupa ce se scot din sirop,se aseaza pe un gratar ,se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

Niciun comentariu: