marți, 19 aprilie 2011

Ciorba de miel


Ingrediente:

Gatul,partile mai subtiri ale picioarelor,capatana,cateva bucati de coasta si mate
ceapa verde
morcov
pastarnac
telina
leustean si tarhon verde
sare
un ou
bors


Mod de preparare:


Gatul,partile mai subtiri ale picioarelor, capatana, cateva bucati de coasta,se spala bine,se portioneaza corespunzator si se pun la fiert cu apa rece.Eu pun si cateva intestine spalate,curatate foarte bine si taiate marunt.Sunt delicioase.Dupa ce a clocotit si se ia spuma,se adauga ceapa verde tocata marunt, morcov, pastarnac,telina tocate marunt sau date pe razatoare. Cand carnea este deja fiarta se adauga o lingura de orez si se lasa sa fiarba in continuare pana cand orezul este fiert.Se adauga ,bors dupa gust si se potriveste de sare.Borsul intotdeauna se da in clocot inainte de a se pune in ciorba.Se drege cu un ou simplu batut bine sau cu ou amestecat cu putina smantana si se adauga leustean si tarhon verde.
Intestinele de mielut care raman de la ciorba, le tai marunt si le amestec cu mujdei,sare si condimente.Sunt delicioase. 

Niciun comentariu: