Ingrediente:
Am folosit o pulpa de miel si 500 g ficat de miel,
3 catei de usturoi pentru impanat pulpa de miel inainte de a fi fripta la grill sau la gratar
Pentru marinata :
300 g vin alb,doua linguri de unt topit,4 cuisoare,3catei de usturoi ,2 frunze de dafin,6 boabe de piper,5 boabe de coriandru,un varf de lingurita piper macinat ,cimbru proaspat , uscat sau macinat,tarhon verde sau macinat,2 linguri cu zeama de lamaie si un varf de lingurita scortisoara.
Mod de preparare:
Pulpa si ficatul de miel se spala,se sterg ,se tin la marinat cca doua ore.Dupa ce se scot din marinata,pulpa de miel se cresteaza din loc in loc, se introduce cate o felie de usturoi in fiecare crestatura, bucatile de ficat se infig pe tepuse de frigarui pentru a se rumeni uniform si a se intoarce cu usurinta .Astfel pregatite se frig la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Din cand in cand se stropesc cu cate putina zeama din marinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu