marți, 19 aprilie 2011

Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic


Ingrediente:
2 kg pulpe curcan dezosate
600 g arpagic murat(se gaseste si in comert la borcan)
Condimente :4-6 cuisoare,3-4 foi de dafin,sare,piper macinat,piper boabe,cimbru si tarhon macinat
150 ml vin alb amestecat cu cca 100 ml otet in care a fost murat arpagicul
un morcov,cateva felii de telina si o ceapa


Mod de preparare:
Carnea de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma se adauga morcovul, telina ,ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa fie patrunsa carnea.Morcovul,telina si ceapa nu se vor arunca,se pot folosi la supa,la pilaf etc...
Carnea se va aseza in tava,se adauga foile de dafin, cuisoarele,condimente dupa gust,se toarna vinul amestecat cu otetul de la arpagic ,arpagicul,se completeaza cu zeama de carne(in care au fiert pulpele)si se introduce la cuptor la foc mediu pana se fragezeste si se rumeneste frumos...Din cand in cand se mai stropeste friptura cu sosul din tava si daca este cazul se va mai completa cu putina zeama de carne... 

Niciun comentariu: