marți, 19 aprilie 2011

Drob de miel - reteta casei





Ingrediente:


1-2 buc prapure
maruntaiele de la un miel
jum kg pipote cu inimioare
ceapa verde si usturoi verde dupa gust( 5-6 legaturi din fiecare)
5-6 legaturi patrunjel verde
5-6 legaturi marar verde
7-8 oua pentru legarea compozitiei
2 oua pentru uns deasupra
sare,piper,condimente dupa gust(cimbru,tarhon,busuioc)
oua fierte daca doriti sa puneti in mijlocul compozitiei


Mod de preparare:


Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet.
Maruntaiele pregatite se pun la fiet in apa rece.Cand da in clocot luati spuma si puneti putina ceapa uscata,putin morcov la fiert sa dea gust.
Cand sunt fierte,se scot pentru a se raci,apoi se taie bucati mici.
Peste carnea taiata,se adauga ceapa,usturoiul,patrunjelul,mararul si se potriveste de sare si condimente.Se pun ouale pentru legarea compozitiei.Forma se unge foarte bine cu ulei,se aseaza prapurele astfel incat marginile acestuia sa fie pe marginea formei.
Se aseaza compozitia si se impacheteaza bine cu marginile prapurelui.Daca doriti puteti pune si oua fierte la mijlocul compozitiei(asezati jumatate din compozitie in vas ,ouale fierte si  compozitia ramasa).
Se unge cu ou batut deasupra ,se inteapa putin cu scobitoarea sa nu plesneasca la copt si se coace la foc potrivit.Se serveste rece. 

Niciun comentariu: