marți, 19 aprilie 2011

Rulada din omleta


Ingrediente:
2 oua pentru fiecare omleta
marar dupa gust
piper,condimente dupa gust (eu folosesc un amestec format din cimbru,tarhon,oregano,coriandru,marar,patrunjel,boia dulce - este un amestec excelent pt toate mancarurile- folositi-l cu toata increderea)
o cutie mare pate ficat de porc sau de pasare
unt dupa gust
un borcan mic ciuperci
1-2 buc castraveciori murati
1-2 buc gogosari murati
ulei pt prajitul omletelor
Cantitatile se cresc sau se micsoreaza in functie de necesitate...


Mod de preparare:
Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin marar tocat marunt si se adauga in tigaia cu putin ulei incins.
Se prajeste omleta pe o parte, iar pt intoarcerea ei se pune o farfurie deasupra(mai mare decat tigaia) si se intoarce omleta. Se coace si pe cealalta parte si apoi se scoate pe o farfurie curata.Dupa ce se raceste se umple cu urmatoarea compozitie:
Compozitia pentru umplutura :
Pateul se freaca bine cu unt (dupa gust) pana se omogenizeaza si se face ca o pasta.
Se adauga ciuperci taiate marunt, castraveciorii murati si gogosari acri tocati marunti
Se amesteca toate ingredientele bine , dupa care se unple omletele reci si se ruleaza.
Se taie dupa ce stau la rece cca 1-2 ore in felii de grosimea unui deget.

Niciun comentariu: