marți, 19 aprilie 2011

Pasca - reteta casei





Ingrediente:

750 g branza de vaci proaspata
5 oua
10 linguri zahar tos
3 linguri lapte praf
1/4 kg smantana
2 linguri faina
1/4 stafide
100 g unt topit
coaja rasa de la o lamaie
2 pachete zahar vanilat
esenta de vanilie
esenta de rom


Mod de preparare:


Branza de vaci proaspata se scurge de zer,se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea eventualelor cocoloase.Se adauga un praf de sare, galbenusurile de ou,zaharul,laptele praf, faina, smantana,stafidele,mirodeniile si untul topit(sa nu fie fierbinte).Se amesteca toate ingredintele pana se omogenizeaza ca o pasta.La urma se adauga usor albusurile batute spuma si din nou se amesteca totul,dar incet sa nu se lase compozitia.Se tapeteaza bine o forma sau o cratita cam de 3 kg cu hartie de copt unsa bine cu unt si presarata cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Niciun comentariu: