marți, 25 martie 2014

Fotografii si filmulete - Bunavestire a Preasfintei, Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarei si pururea Fecioarei Maria - LA MULTI ANI TUTUROR MAMELOR CRESTINE!!! (25 Martie)


Acest praznic dumnezeiesc, care este o izbucnire de bucurie dumnezeiască la mijlocul Postului Mare, ne arată că bucuria dumnezeiască nu este lipsită de dramatism.

Pentru că, la fel ca în cazul praznicului Învierii, bucuria imensă, dumnezeiască, e bucuria care ne vine din Crucea Domnului și nu o bucurie oarecare. Ci o bucurie crucificată, o bucurie ca victorie deplină împotriva morții…dar numai pentru că moartea e trăită și depășită dumnezeiește în persoana lui Hristos Dumnezeu.

La fel și acum: a doua zi după înălțarea Crucii în mijlocul Bisericii, pentru ca să ne întărim întru răbdare în postul nostru…prăznuim singura veste mare, imensă, adusă umanității și anume că Fecioara va purta în pântece și Îl va naște ca Prunc, pe Domnul și Dumnezeul ei și al nostru.

La mulți ani, femeilor, mamelor creştine, pentru că aceasta este ziua dumneavoastră!

E ziua în care Maica lui Dumnezeu a ales bine și s-a făcut model/ exemplu/ paradigmă pentru orice om.

Pentru că ea ne învață să Îl alegem pe Dumnezeu, să Îl dorim pe El mai presus de toate, pentru că El este bucuria și împlinirea noastră.

La mulți ani, multă bucurie și întărire în toate, de la Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul Tatălui Cel mai dinainte de veci, care întru Duhul Sfânt S-a făcut om pentru noi și pentru mântuirea noastră! Amin.

http://nastereasfantuluiioanbotezatorul.blogspot.ro/2014/03/femeia-crestina-sotie-si-mama-punte_24.html

Ziua mamei creştine a fost sărbătorită după cuviință în Parohia noastră.  Am încercat să marcăm şi în Biserică ziua dedicată mamei creştine - pentru a arăta jertfa ... Creştinele prezente în biserică au fost felicitate şi au  primit  flori.


Dacă vom privi în istorie, mai ales în secolele III şi IV, vom vedea chipuri sfinte de femei care au rămas ca modele peste veacuri. Cel mai reprezentativ model este dat de Maica Domnului. Prin sufletul Fecioarei Maria, aşa cum a prezis Dreptul Simeon, a trecut sabia durerii atunci când şi-a văzut fiul răstignit pe cruce. Exemplele din aceeaşi perioadă pot continua cu cele două Macrine din viaţa Sfântului Vasile cel Mare, bunica şi sora acestuia. Apoi, să ne amintim de Sfânta Nona, mama Sfântului Grigorie Teologul, de Gorgonia, sora acestuia. Pedagogia acestor femei sfinte reieşea din credinţa şi învăţătura lor creştină. Cei mai mulţi dintre sfinţi sunt copiii şi ucenicii unor astfel de femei. 
Bucurându-se în familie de o educaţie aleasă, şi copiii au ajuns să moştenească multe virtuţi. De-a lungul timpului au existat femei care s-au evidenţiat prin martiriul lor. Ele au renunţat la viaţă pentru a mărturisi credinţa. Calendarul Bisericii noastre este plin de astfel de muceniţe ale lui Hristos. Ne amintim aici de Varvara, Ecaterina, sau de Perpetua care abia născuse un copil şi fusese arestată. Vă daţi seama ce zbucium a avut această sfântă care nu şi-a putut alăpta copilul. Ulterior i s-a permis să-şi vadă copilul, care a fost adus în închisoare. Atunci a mărturisit: "Acum închisoarea mi se pare palat!". Să meditaţi la propriile mame, la surorile dumneavoastră şi la toate femeile care v-au influenţat      într-un fel sau altul viaţa. 












PRIMA PARTE A PREDICII PARINTELUI MIRCEA PRICOP  



CEA DE-A DOUA PARTE A PREDICII PARINTELUI MIRCEA PRICOP 




















































Niciun comentariu: