1/2 kg fasole boabe
o ceapa mica
1 morcov potrivit
cateva felii de telina
Mod de preparare:
Fasolea se alege,se spala si se pune la inmuiat de seara sau macar cateva ore.Fasolea inmuiata se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru eliminarea toxinelor.
Se arunca apa,se clateste tot cu apa calda si se pune la fiert in ultima apa impreuna cu ceapa,morcovul,albitura.
Cand fasolea a fiert,se scoate din zeama intr-un castron.Zarzavaturile le puteti folosi la altceva sau adaugati si zarzavatul pasat.
Fasolea se paseaza cu mixerul sau prin sita adaugandu-se din zeama in care a fiert.Se potriveste de sare,piper si se adauga cateva linguri de ulei.Se mai bate pana se obtine consistenta dorita .
Se arunca apa,se clateste tot cu apa calda si se pune la fiert in ultima apa impreuna cu ceapa,morcovul,albitura.
Cand fasolea a fiert,se scoate din zeama intr-un castron.Zarzavaturile le puteti folosi la altceva sau adaugati si zarzavatul pasat.
Fasolea se paseaza cu mixerul sau prin sita adaugandu-se din zeama in care a fiert.Se potriveste de sare,piper si se adauga cateva linguri de ulei.Se mai bate pana se obtine consistenta dorita .
Se adauga si usturoi pisat dupa gust si se amesteca in continuare.
Fasolea batuta se aseaza in farfurioare,iar deasupra se adauga ceapa prajita.
Ceapa se curata,se spala,se taie marunt, se prajeste in ulei si se amesteca cu bulion sau pasta de tomate.Se poate adauga si putina boia dulce pentru o culoare mai intensa.
Fasolea batuta se aseaza in farfurioare,iar deasupra se adauga ceapa prajita.
Ceapa se curata,se spala,se taie marunt, se prajeste in ulei si se amesteca cu bulion sau pasta de tomate.Se poate adauga si putina boia dulce pentru o culoare mai intensa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu