miercuri, 16 martie 2011

VARZA PROASPATA CALITA DE POST


Ingrediente:


1,5 kg varza proaspata
varza sau verzele trebuie sa fie de marime mijlocie si mai "indesate”
o ceapa mai mica uscata si o legatura ceapa verde
1-2 buc ardei gras au capia proaspat sau congelat
un morcov mai micut
4-5 rosii
1-2 linguri bulion,pasta de tomate sau suc de rosii
100-150 ml vin alb
sare,piper boabe,boabe de coriandru ,piper macinat,cimbru dupa gust
2 foi de dafin
1 legatura marar

Mod de preparare:

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca foarte subtire,precum taiteii
Daca nu aveti restrictie la sare,puteti presara putina sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa se elimine amareala(toxinele),apoi stoarceti varza usor intre palme pentru a se elimina surplusul de apa .
Intr-o cratita se pune varzica tocata ,stoarsa,ceapa tocata marunt,morcovul taiat cubulete,ardeiul taiat feliute sau cubulete, 2 foi de dafin, piper boabe,boabe de coriandru, cimbru, piper macinat ,se toarna putina apa calda si se lasa sa fiarba inabusit.Cand sunt patrunse adaugati vinul alb,rosiile taiate felii , bulion,suc de rosii sau pasta de tomate (mie imi place sa iasa mai colorata,mai rosie), marar tocat marunt si se lasa sa mai fiarba la foc mic pana se inmoaie rosiile si se potriveste de sare si condimente .
Deasupra se pot pune rondele de rosii,iar daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fiarta sau suc de rosii .Se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos.
Puteti servi varzica alaturi de mamaliguta si ardei iute…

Niciun comentariu: