miercuri, 16 martie 2011

TOCANITA DE CEAPA



Ingrediente:

1 kg de ceapa

un ardei gras sau capia

cateva felii de telina

6 rosii

sare, piper, cimbru dupa gust

o frunza de dafin

cateva boabe de piper si coriandru

bulion sau pasta de tomate dupa gust

Mod de preparare:

Ceapa se curata,se spala, se toaca marunt sau se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline la inabusit pana devine sticloasa.
Din cand in cand mai adaugati cate putina apa fiarta si cand s-a inmuiat se adauga cubuletele de telina ,ardeiul tocat, frunza de dafin, cateva boabe de piper si coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand sunt patrunse foarte bine adaugati rosiile tocate sau sucul de rosii si bulion sau pasta de tomate dupa gust (mie imi place mancarea sa fie mai colorata), se potriveste de sare, piper, cimbru si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade si se obtine consistenta dorita. Se poate servi  cu mamaliguta.

Niciun comentariu: